Гадните Антивирусни

By | петък май 6th, 2016

virus

Гадните Антивирусни

Само едно нещо ще кажа и това е, че не винаги антивирусните програми са добри, дори вредят.

На скоро ми се случи отново един проблем с една антивирусна програма, няма да я споменавам за да не стане проблем. 🙂

Клиента се оплака и каза, че не му се стартират много от програмите. И след дълго тестване и четене на гадните и не пълни логове на „Windows“, след като изключих антивирусната се оправи проблема, започнаха да се стартират и да се отварят. Следователно антивирусните не са винаги полезни.

Втори случай, пак със същата антивирусна, но преди 3 години. Клиента се оплаваше, че няма интернет. След като отидох на посещение за да видя проблема и да го отстраня, познайте какво се случи. 🙂 Отново след дълги проверки на розетки, мрежови кабели, рутери и смяна дори на лан картата с нова. Пак нямаше интернет. И след като изключих антивирусната, познайте какво се случи! Еми появи се интернета. Клиента доволин и щастлив. Но дойде нов проблем клиента задължително искаше антивирусна програма. След дълго търсене и инсталирване на различни антивирусни. намерихме една, която нямаше толкова големи проблеми.

Предпочитам да не ползвам антивирусни, но това си е моето мнение.

Доста от клиентите си кликат където си искат и както си искат и си подсигуряват и казват „Страх ме е да не ми изтрие нещо на компютъра и да не влезне някой вирус“. Хахахаха то като не се внимава винаги може да стане блея.

Да има малко за щита от гадните вируси с антивирусните, но правят проблеми. 

 

Comments

comments

Вашият коментар