Fix: Google Chrome не се стартира на Windows 8.1 – 10

By | понеделник януари 18th, 2016
windows 10 - 8.1

windows 10 – 8.1

Fix: Google Chrome не се стартира на Windows 8.1 – 10

Здравейте, по някога се случва да не тръгне любимия ни браузър „Google Chrome“ колкото и да го стартирате. За това има много ред причини, които сега са много, но може да пробваме поне един начин който се оправя, и той е да се рестартира „winsock„-та.

За да го рестартирате е нужно да направите следното:

  1. Стартирайте „cmd“ (Command Prompt) като администратор – можете да натиснете клавишната комбинация „Windows + X„, за да отворите старт менюто. И да натиснете върху „Command Prompt (Admin)“ за да се отвори Command Prompt, като администратор. win_x_menu
  2. Пишете в Command Prompt-а, следната команда „netsh“ (Network Shell) и натискате „Enter
  3. След като сте влезнали в „Network Shell“, трябва да въведете следната команда „winsock reset“ и да натиснете „Enter„.
    Има и още един начин по бърз за рестартирането на „winsock“ и то е със следната команда която е по-кратка от предишната и тя е:
    и в двата вариянта трябва да се рестартира успеш и да минете на следващата стъпка която е да Ще изчакате малко и ще ви подкани да рестартирате компютъра за да влезнат в сила новите насторйки.
  4. Рестартирате компютъра и се молите да тръгне всичко.

След като сте рестартирали компютъра единствената крачка е да проверите дали любимияни браузър „Google Chrome“ се стартира както трябва.

Ако не се стартира пак значи проблема е другаде.

 

 

Comments

comments

Вашият коментар